DOCUMENTACIÓ AUDIOVISUAL
Les Tic en l'educació secundària
Valoració d'un lloc web
-1. Títol del web
Tiching
-2. Url
http://es.tiching.com/
-3. Imatge (captura de pantalla)
-4. Breu descripció del web
És una xarxa educativa escolar per trobar i compartir els recursos necessaris per aprendre i ensenyar millor.
Tiching, amb presència en 19 països, ofereix a docents, alumnes i famílies un entorn educatiu per ensenyar i aprendre de forma oberta i col·laborativa, i disposa de més de 600.000 recursos indexats segons el sistema educatiu de cada país. Actualment, compta amb més de 500.000 centres educatius en la seva base de dades perquè cada usuari pugui unir-se al seu i connectar amb la seva comunitat escolar.
els professors tenen a la seva disposició multitud de recursos, que poden seleccionar fàcilment, ja que estan classificats per etapes, cursos, assignatures, competències bàsiques i tipologia, i poden organitzar-los a la seva Biblioteca que disposa d'eines per planificar les classes i tasques educatives.
I des dels seus perfils personals poden usar la xarxa a manera de ‘*Linkedin’ del docent, incorporant les seves habilitats i experiències perquè la comunitat educativa les reconegui.
Però també és útil per a alumnes i famílies. L'alumnat pot trobar els recursos que necessiten segons el seu centre, ciutat, nivell o grau, organitzar les seves classes i tasques de forma senzilla, relacionar-se amb els seus companys... Per la seva banda, les famílies també disposen de recursos de suport per contribuir a la formació dels seus fills, seguir la seva evolució i el desenvolupament de la seva tasques, i trobar suport amb altres famílies i docents compartint dubtes i inquietuds.
-5. Avaluació de la font d'informació (autoria, qualitat del contingut i apectes formals)
Per avaluar aquesta font d'informació cal fer una valoració dels següents aspectes:
Autoria:
Hi ha un apartat que s'anomena "Sobre Tiching" i parla de l'equip que ha creat i es dedica a mantenir aquesta pàgina web.
Els creadors són Tomás Casals i Nam Nguyen, dos joves enginyers apassionats per l'educació TIC, Però compten amb molts col·laboradors.
Xplore Health, un programa europeu que treballa per apropar la investigació biomèdica a l'aules.
L'editorial Vicens Vives també és un col·laborador.
Qualitat del contingut:
-Abast de la temàtica: La temàtica que abasta la pàgina web és les tecnologies en la educació.
- Quantitat d'informació que conté la font: Apareix publicitat però te molt poca presència i és sobretot d'educació. Gairebé no hi ha textos, però la pagina inclou milers de recursos. Fa ús de la multimodalitat i acompanya el text amb imatges, gràfics, i vídeos per tal de fer la lectura més creativa i amena.
- Coherència entre les seves parts: L'estructura de la web es coherent ja que el contingut està correctament distribuït i organitzat fent que la lectura i la cerca d'informació sigui ràpida i fàcil.
- Actualització de la informació: L'autor actualitza la informació de la web constantment i ho indica posant la data de creació del contingut al costat de cada publicació.
Aspectes formals:
-Llegibilitat dels textos: Fons neutre i clar, textos en negre, diferents mides, paraules importants en negreta. Menús en colors vius. Diferents tamanys de lletra.
-Organització de la informació : Gran facilitat de navegació dins del web per la multitud de menús. La informació esta clarament organitzada.
-Cercador: Cada pagina compta amb un cercador
-Sistemes d’ajuda o explicacions sobre el contingut: Compta amb un sistema d’ajuda amb els dubtes més freqüents. I si el dubte de l’usuari no apareix, el resolen mitjançant un missatge.
-Accessibilitat: No pot ser consultat per persones amb discapacitats
